Aanpassen woning


Wilt u iets veranderen in of aan uw woning? Wij bieden u graag de ruimte om de woning aan te passen naar uw eigen wensen. Veel zaken kunt u zonder overleg aanpassen of aanbrengen. Maar soms is de wijziging zo ingrijpend, dat u vooraf toestemming moet vragen. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt of u een bepaalde klus zonder toestemming mag uitvoeren, wij adviseren u graag! 

Aankleding van de woning, oftewel onroerende zaken

Dit zijn zaken die niet “aard en nagelvast” aan de woning zitten en/of met een simpele handeling te verwijderen zijn. Bijvoorbeeld gordijnen met gordijnrails, plantenbakken in de tuin of een laminaatvloer. Bij beëindiging van de huur neemt u deze zaken mee naar uw volgende woning. Wilt of kunt u ze niet meenemen? Dan kunt u ze alleen achterlaten wanneer de opvolgende huurder ze van u overneemt. In alle andere gevallen moet u ze (laten) verwijderen.  

Veranderingen aan de binnenzijde

U wilt bijvoorbeeld de standaard keuken vervangen door een eigen keuken of uw douche vervangen door een bad. Of u wilt een tegelvloer leggen in de woonkamer. Dit heeft een grote verandering aan de woning tot gevolg die niet zomaar ongedaan kan worden gemaakt. Misschien worden er zelfs eigendommen van Wonen Vierlingsbeek verwijderd. Hiervoor heeft u altijd vooraf toestemming nodig. Wij bieden u graag de ruimte om zaken naar uw wensen aan te passen, maar u loopt het risico dat u bij verhuizing alles in de oude staat moet (laten) terugbrengen als er vooraf geen afspraken over zijn gemaakt.  

Veranderingen aan de buitenzijde

Wilt u bijvoorbeeld rolluiken ophangen of een overkapping in uw tuin? Dit soort wijzigingen veranderen het aanzicht van de woning en ook hiervoor heeft u toestemming nodig van uw verhuurder. Neem dus altijd vooraf contact met ons op, dat voorkomt verrassingen achteraf.