Info inschrijven en reageren op huurwoning


U bent op zoek naar een huurwoning in deze regio? Zorg dan dat u zich eerst inschrijft bij Wonen Vierlingsbeek zodat u kunt reageren op ons aanbod huurwoningen. Meer informatie over inschrijven leest u in de folder inschrijven. U kunt uzelf eenvoudig online inschrijven via ons online inschrijfformulier. Of download de printversie van het formulier. U kunt dit formulier ook afhalen of invullen bij ons kantoor. Heeft u hulp nodig bij het inschrijven of wilt u een inschrijfformulier en folder per post ontvangen? Neem dan gerust even contact met ons op. Inschrijven kost eenmalig € 45,-.

Passend toewijzen

Wilt u zich inschrijven? Hou er dan rekening mee dat wij onze huurwoningen moeten toewijzen op basis van "passend toewijzen". Wij verhuren uitsluitend woningen met een huurprijs tot
€ 808,06. Kijk op deze pagina wat de actuele inkomensnormen zijn om in aanmerking te komen voor een huurwoning en hoe u uw inkomen kunt aantonen. Als u reageert op een woning dan hebben wij uw inkomensgegevens nodig.

Bestaande inschrijving wijzigen

Wilt u uw inschrijving wijzigen, bijvoorbeeld omdat u uw partner wilt toevoegen aan uw inschrijving? Neem dan even contact met ons op zodat wij u goed kunnen informeren. Zorg ervoor dat uw inschrijfgegevens in orde zijn als u op een woning reageert; Wonen Vierlingsbeek wijst een woning niet toe als blijkt dat uw gegevens niet kloppen.
Bij een nieuwe inschrijving kunt u reageren op woningaanbod geadverteerd ná ontvangst van uw inschrijfnummer. Dit geldt ook voor het wijzigen van een inschrijving: u kunt met uw gewijzigde inschrijving reageren op de eerstvolgende advertentie die gepubliceerd wordt na ontvangst en verwerking van uw wijziging. Geeft u een wijziging door maar heeft u ook op een lopende advertentie gereageerd, dan wordt die reactie verwerkt op basis van de "oude" gegevens. Na toevoeging van een partner behoudt u uw inschrijftijd en als de inschrijving onverhoopt ooit gesplitst moet worden ook. Uw partner krijgt dan de inschrijfduur mee vanaf het moment dat hij/zij is toegevoegd aan uw inschrijving.

Toewijzen van huurwoningen

In de folder van woningaanbod tot huurovereenkomst leest u hoe woningen worden toegewezen en wat er gebeurt als u de eerste kandidaat voor een woning bent. Bij een geadverteerde woning staat vermeld op welke datum wij verwachten dat de woning beschikbaar is. Houd er rekening mee dat dit zeer waarschijnlijk ook de datum is waarop de huurovereenkomst ingaat als u de nieuwe huurder wordt. Voorrang op andere woningzoekenden is uitsluitend mogelijk wanneer u om medische redenen niet meer zelfstandig kunt blijven wonen in uw huidige woning. Meer informatie en voorwaarden leest u in de folder.

Zorg dat uw woonkeuzebon op tijd is en dat uw inkomensgegevens compleet zijn

Zorg dat uw woonkeuzebon voor de in de advertentie genoemde tijd en datum bij ons is, samen met uw inkomensgegevens. U kunt uw woonkeuzebon hier eenvoudig online invullen of de printversie gebruiken. Uw woonkeuzebon wordt uitsluitend verwerkt als wij uw inkomen kunnen toetsen aan de geldende richtlijnen. Als u uw inkomensgegevens al eerder heeft verstrekt, dan bewaren wij deze bij uw inschrijving. Ieder jaar vanaf ongeveer juni zijn de gegevens bekend van het voorafgaande jaar bij de Belastingdienst. Omdat wij de meest recente gegevens van u vragen, dient u uw inkomensgegevens dus jaarlijks opnieuw aan te leveren als u actief bent als woningzoekende.

Is uw inkomen gewijzigd, bijvoorbeeld omdat u ander werk heeft? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen informeren welke aanvullende informatie u moet aanleveren om een herberekening te maken. Zonder aanvullende gegevens gaan we standaard uit van de inkomensgegevens van de Belastingdienst.