Direct regelen Hoe werkt het?
Hoe werkt het?
Info inschrijven en reageren op huurwoning
Stap 1: Schrijf u in

Bent u op zoek naar een huurwoning in deze regio? Zorg dan dat u zich eerst inschrijft bij Wonen Vierlingsbeek zodat u kunt reageren op ons aanbod huurwoningen. Dit kan als je 18 jaar en ouder bent en in Nederland mag wonen. Inschrijven kost eenmalig €45,- en doet op op deze pagina.

Stap 2: Reageer op het woningaanbod

Iedere ingeschreven woningzoekende met een actief account krijgt een tipbericht als er nieuw woningaanbod is. In het woningaanbod adverteren wij woningen die beschikbaar komen. Reageer op de woningen waarvoor u in aanmerking wilt komen. Een woningadvertentie staat altijd enkele dagen online. Ook bij twijfel adviseren wij om een reactie te plaatsen. U krijgt wanneer u in aanmerking komt altijd de gelegenheid om de woning te bezichtigen.

Stap 3: Wacht tot u (mogelijk) in aanmerking komt

Omdat sociale huurwoningen in Nederland schaars zijn, gelden er namelijk wettelijke regels om de woningen eerlijk toe te wijzen aan woningzoekenden. Als Wonen Vierlingsbeek zijn we zo transparant mogelijk over hoe we de woningen toewijzen. In de advertentie staat op welke volgorde de kandidatenlijst wordt samengesteld. Als je ingelogd bent kun u na afloop van de woningadvertentie terug zien op welke positie u staat. U ontvangt hierover ook in een e-mail. 

In de advertentie staat welke spelregels gebruikt worden voor het vaststellen van de kandidatenlijst:

Inschrijfduur:
Zodra u zich heeft ingeschreven als woningzoekende begint u inschrijfduur op te bouwen. Bij toewijzing op basis van inschrijfduur komt de kandidaat met de langste inschrijfduur als eerste in aanmerking. Het grootste deel van onze woningen wordt toegewezen op basis van inschrijfduur.  Hierbij kunnen leeftijd, inkomen, huishoudgrootte en voorrang meespelen. Dit staat dan vermeld in de woningadvertentie.

Doorstroomregeling:
Een deel van de vrijkomende woningen bestemmen we voor doorstroming. Huidige huurders van Wonen Vierlingsbeek krijgen dan voorrang op andere woningzoekenden. Deze doorstromer laat een woning achter, die daarmee vrijkomt voor een nieuwe huurder. Reageert er geen huurder van Wonen Vierlingsbeek, dan wordt de woning op basis van inschrijfduur toegewezen. Lees hier meer. 

Directebemiddeling:
Niet alle woningzoekende vinden een woning via het woningaanbod op de website. Enkele huurwoningen wijzen we rechtstreeks toe. Hierover zijn onder andere met de gemeente en zorginstanties afspraken over gemaakt. Er is sprake van directe bemiddeling als een woning niet via een woningadvertentie in het woningaanbod van Wonen Vierlingsbeek is aangeboden. Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan woningzoekende met een specifieke woon- of zorgvraag. De directe toewijzing van een woning wordt wel op de website vermeldt in de verantwoording. Denk hierbij aan taakstelling statushouders, urgentie op medische gronden en maatwerk.

Stap 4: U krijgt een woning aangeboden

Als u kandidaat bent voor de woning, dan ontvang u hierover een e-mail met een woningaanbieding. Lees in de berichten die u krijgt goed wat u moet doen en voor welke datum. Vervolgens controleren wij of u aan alle voorwaarden voldoet.

Het kan natuurlijk dat u de woning niet wilt, geef dit dan altijd door! In dat geval benaderen wij de volgende persoon op de kandidatenlijst.

Stap 5: Bezichtigen woning

Als alle gegevens gecontroleerd zijn, ontvangt u een uitnodiging voor de bezichtiging van de woning. U maakt een afspraak met de vertrekkende huurder van de woning. Samen met de vertrekkende huurder maakt u afspraken over de woning. Accepteert u de woning niet, dan benaderen wij de volgende kandidaat.

Stap 6: Huurcontract onderteken

U heeft een woning gevonden! We plannen een afspraak voor sleuteloverdracht en maken het huurcontract in orde. Na het accepteren van de woning wordt u uitgeschreven als woningzoekende. 

Veel woonplezier in uw nieuwe woning!

Downloads Folder van woningaanbod tot huurovereenkomst