Direct regelen Urgentie voorrang
Urgentie voorrang
In enkele gevallen krijg je voorrang bij woningtoewijzing
Medische gronden

Het kan helaas iedereen overkomen… door ziekte, ongeval of andere medische aandoening kunt u niet meer zelfstandig blijven wonen in uw huidige woning. Als u dit huisvestingsprobleem niet zelf of met eigen middelen op kunt lossen, kunt u bij ons terecht om u hierbij te helpen. Om in aanmerking te komen voor verhuizen met voorrang op andere woningzoekenden, voldoet u aan onderstaande voorwaarden:

  • U bent woonachtig in één van de kernen waar wij woningen verhuren
  • Uw huidige woning is redelijkerwijs niet aan te passen
  • Er is sprake van een acute, medische situatie en het is aannemelijk dat uw toestand niet zal verbeteren
  • Uw inkomen is niet hoger dan de geldende normen voor toewijzing van sociale huurwoningen (informeer naar de actuele normen en regelgeving)
  • Uw aanvraag wordt schriftelijk gedaan met heldere onderbouwing van uw medische situatie door uw contactpersoon bij de afdeling WMO van de gemeente Land van Cuijk, uw revalidatie- of verpleeghuisarts of een vergelijkbare, behandelend specialist
  • U bent ingeschreven of u schrijft zich in bij Wonen Vierlingsbeek als woningzoekende

Dit betekent dat u geen aanvraag kunt doen als bovenstaande voorwaarden niet van toepassing zijn. Voorrang wordt niet toegewezen vanwege bijvoorbeeld echtscheiding, relatiebreuk of een andere, lastige persoonlijke situatie. Meer informatie leest u in de folder bij Downloads.

Downloads Voorrang op medische gronden (2017)