Nieuws
Informatie over heffing of boete zonnepanelen

27-3-2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer de wet afschaffing saldering afgewezen. Als reactie op die afwijzing, komen energieleveranciers met maatregelen om bezitters van zonnepanelen te laten betalen voor teruglevering van elektriciteit. Dat kan in de vorm van zonnepanelenheffing of boete vanwege terugleveren.


In de media en bij de klantenservice van Wocozon wordt gemerkt dat dat huurders zich hier zorgen over maken. Of huurders iets kunnen doen tegen de heffing of boete is vrij onbekend en het is ook best ingewikkeld.


De oplossing zit vaak in een ACM modelcontract. Elke energieleverancier in Nederland is verplicht om zo'n ACM modelcontract aan te bieden. Dat contract zorgt ervoor dat je geen heffing of boete betaalt als je zonnepanelen hebt. Helaas is dat contract niet gemakkelijk te vinden op de websites van energiemaatschappijen.


Wocozon heeft het daarom uitgezocht en op hun website gezet. Op die manier kunt u als huurder zien wat u in zo'n situatie het beste kunt doen. Dit is geen advies en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Het bericht is uitsluitend informatief bedoeld.