Doe zaterdag 24 september mee aan Burendag

09-09-2022

Een fijne buurt om in te wonen

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. De Burendag kan wellicht een extra actie zijn om dat te bereiken. Daarom delen wij dit bericht graag met je

Wiens idee?

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe, of je nu huurder bent of in een koopwoning woont. Leefbaarheid maak je sámen.

Inspiratie nodig?

Uitleg over de Burendag vind je op www.burendag.nl. Je vindt er ook diverse voorbeelden van activiteiten die tijdens deze dag mogelijk zijn. Bovendien kun je er je activiteit aanmelden. En die activiteit kan gerust ook heel laagdrempelig zijn. Je zou die al kunnen opezetten door een plek in de straat te vinden, je buren uit te nodigen en hen te vragen om iets mee te nemen als tuinstoel, -tafel en koffie of thee.

Mijn buurt

Om te weten welke aangemelde activiteiten er in jouw buurt plaatsvinden kun je zoeken op deze pagina. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat er in Overloon twee activiteiten staan gepland; een lunch en een ontmoeting.

Doen jullie mee?

Wij zijn heel benieuwd wat jullie gaan doen met Burendag. Laat je het weten aan ons?

Terug