Huurdersenergiecafé goed bezocht

03-02-2023

Op maandag 30 januari 2023 vond het Huurdersenergiecafé plaats, georganiseerd door Wonen Vierlingsbeek. Twee (vrijwillige) energiecoaches van de gemeente Land van Cuijk, Jaap Wind en Jan Spee, presenteerden manieren waarop je energie kunt besparen aan de ruim 50 aanwezige deelnemers. Dat leverde heel wat 'aha-momenten' op. Ook was er de gelegenheid om vragen te stellen aan beide heren. De presentatie van de avond vind je onderaan bij dit bericht.

Inzichten

Energiebesparen is natuurlijk heel actueel. Het begint met inzicht in je eigen verbruik... want waar is de winst te behalen? Jan en Jaap wezen de gasten op de mogelijkheden die je zelf hebt als het gaat om besparen op verlichting, verwarming, tochbestrijding, zuinige apparaten en gebruik van warm water. Ook het belang van goede ventillatie van de woning stond op de agenda. 

Wat levert dat nou op

De vraag wat je uiteindelijk zelf kunt besparen, zal bij iedereen een ander antwoord opleveren; er is dus geen standaard antwoord op deze vraag. Het bespaar-resultaat heeft ook te maken met hoe energiezuinig je al bent. 

Energiebespaarcoach

Wist je dat je - ook als huurder- ondersteuning van een energiebespaarcoach van de gemeente Land van Cuijk kunt krijgen? Huurders en huiseigenaren met een laag inkomen (minima die de energietoeslag ontvangen), krijgen voorrang bij de aanvraag van een energiebespaarcoach. Samen met haar of hem kun je een energiescan invullen om een helder beeld van je eigen situatie te krijgen. Kijk daarvoor op deze website. 

Wij danken Jan en Jaap voor hun heldere uitleg en wensen iedereen veel bespaarsucces!  

Documenten

Terug