Huurverlaging voor een aantal huurders

17-03-2021

Een deel van de huurders met een sociaal huurcontract krijgt een eenmalige huurverlaging in 2021

Dit geldt voor huurders die een hoge huurprijs betalen èn een laag inkomen hebben. De overheid heeft dat op Prinsjesdag in september 2020 bekend gemaakt. Dat is goed nieuws voor de huurders die hiervoor in aanmerking komen. In maart 2021 bekijkt Wonen Vierlingsbeek wie van onze huurders hiervoor in aanmerking komen.

U krijgt in maart 2021 automatisch een bericht van ons als u in aanmerking komt

U hoeft zelf niets te doen. Wij controleren van te voren of u aan alle voorwaarden voldoet. Wij horen van de Belastingdienst of u met uw (gezamenlijk) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel mensen u in huis woont. De Belastingdienst kijkt naar het (gezamenlijk) inkomen dat u had in 2019. U krijgt dan vanzelf een brief van ons met daarin ook de hoogte van de huurverlaging.

Schema huurverlaging zelf bekijken?

Wilt u zelf bekijken of u in aanmerking komt? Dat kan! U vindt het schema onder aan deze pagina onder "documenten".

Kan ik ook zelf huurverlaging aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Huishoudens die na 2019 een inkomensdaling hebben gehad en/of waarbij de huurprijs boven de aftoppingsgrens is gekomen en daardoor ook in aanmerking komen voor huurverlaging, kunnen zelf een verzoek indienen bij de Wonen Vierlingsbeek. Voorwaarden:
  • Uw huurprijs is boven de aftoppingsgrens gekomen (zie onderstaand schema);
  • De inkomensdaling is ten minste zes maanden voorafgaand aan het verzoek tot huurverlaging opgetreden;
  • U levert zelf de stukken aan waarmee u de inkomensdaling aantoont. Salarisstroken, uitkeringsspecificaties of als u ZZP'er bent een verklaring van uw boekhouder;
  • U geeft aan uit hoeveel personen uw huishouden bestaat;
  • Als blijkt dat uw inkomensgegevens en uw huurprijs mogelijk in aanmerking komen voor huurverlaging dan zullen we bij de gemeente controleren of het aantal bewoners gelijk is aan wat u heeft aangegeven.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op en geef aan dat u een vraag heeft over huurverlaging. Wij helpen u graag!

 

Terug