Let op voor phishing!

02-11-2021

Onlangs kregen we een melding van één van onze woningzoekenden. Hij had een mail ontvangen met het bericht dat hij zijn "inschrijving kon verlengen". Hierbij zat een link om te betalen. We weten niet zeker of in deze mail Wonen Vierlingsbeek vermeld stond. Vanwege de gevaren van phishing vinden we het toch belangrijk om u te informeren.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van digitale oplichting. De oplichter probeert met een mail, telefoontje of Whatsapp bericht informatie of geld van u te krijgen. De oplichter kan zich voordoen als bijvoorbeeld een bedrijf, bank of familielid om u om de tuin te leiden. Het is soms heel erg moeilijk om phishing van een echt bericht te onderscheiden. Op de website van de politie vindt u duidelijke uitleg over phishing en wat u er zelf tegen kunt doen: klik hier.

Hoe zit het bij Wonen Vierlingsbeek?

Wonen Vierlingsbeek verstuurt géén mails of berichten met een betaalverzoek of link om een betaling te doen. Niet voor de huurbetaling en niet voor het verlengen van een inschrijving. Twijfelt u over de echtheid van een mail of bericht? Neem dan altijd contact met ons op.

Betalingen aan Wonen Vierlingsbeek

  • Huurbetaling: wij incasseren automatisch of er zijn afspraken met u gemaakt dat u de huur zelf overmaakt of dit door uw bewindvoerder laat doen. Wij sturen hiervoor nooit een link.
  • Inschrijfkosten: de informatie over deze eenmalige kosten staat onderaan het papieren inschrijfformulier of u ontvangt deze informatie in de bevestigingsmail als u zich online inschrijft. Deze mail ontvangt u direct na inschrijven als bevestiging dat uw inschrijving bij ons is aangekomen. U moet de eenmalige inschrijfkosten zelf overmaken, wij sturen dus nooit een link of betaalverzoek. Hooguit een herinnering via e-mail dat de inschijfkosten nog niet betaald zijn, maar ook hierin zit nooit een link voor de betaling! U moet dit zelf overmaken.

Vragen of twijfels?

Neem altijd contact met ons op als u vragen of twijfels heeft. Wij helpen u graag!

Terug