​Nieuwe keuken in bijzondere woning

09-02-2023

In de woning van de woongroep ‘Spoor 12’, aan de Spoorstraat in Vierlingsbeek, plaatsten wij onlangs een nieuwe keuken. Op zich niet zo bijzonder, maar wél bijzonder dat dit een speciale woning is; namelijk die van een woongroep. Vandaar dat we hier dit bericht erover publiceren.

Regulier onderhoud

De keuken van het pand moest op grond van de onderhoudsplannen vervangen worden. Een nieuwe maatwerkkeuken nam de plaats in van de oude. 

Centrum van het huis

In de woongroep Spoort 12 maken drie bewoners/cliënten, samen met hun begeleiders gebruik van deze keuken. Niet alleen voor het bereiden van maaltijden. Want in de ruimte staat ook een grote tafel, waaraan gegeten wordt en ook een puzzel gelegd of spelletjes gespeeld. Eigenlijk is het de centrale plek van de woning.

Tevreden

De nieuwe keukenapparatuur hebben we als Wonen Vierlingsbeek geschonken aan de woongroep. Want we hebben een warm hart voor dit initiatief. Het bestaan van de woongroep maakt het immers mogelijk dat mensen met een beperking met enige hulp zelfstandig kunnen wonen in hun eigen dorp! We zijn blij dat de keuken goed bevalt; de bewoners zijn ermee in hun nopjes. Er werd al menige maaltijd bereid, waarbij chili con carne en wraps toch wel favoriet zijn. Op de foto staat één van de gebruikers. We wensen hen nog veel plezier toe met de nieuwe aanwinst!

Terug