Rookmelders in alle woningen

17-08-2021

Huurt u een woning van ons waarin nog geen rookmelder zit die aangesloten is op het lichtnet? Dan hebben we goed nieuws voor u! 

Rookmelders in alle woningen

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om alle bestaande woningen van een rookmelder te voorzien. Dat betekent dat wij die in alle woningen die nog géén vaste rookmelder hebben, deze gaan aanbrengen. Woningen die gebouwd zijn na 2003 en woningen die een Politie Keurmerk Veilig Wonen-certificaat hebben, kunnen we overslaan. Die hebben er al één.

Batterij én lichtnet

Wonen Vierlingsbeek heeft de keuze moeten maken tussen rookmelders op batterijen of rookmelders die aangesloten zijn op het lichtnet en daarnaast een batterij hebben voor als de elektra uitvalt. Die laatste keuze brengt een paar uitdagingen met zich mee. Er zijn hogere kosten aan verbonden en doordat ze vast in de woning zitten, is het onderhoud ook voor ons. Toch is besloten dat we dit gaan doen. Waarom? Omdat rookmelders levensredders zijn en we willen kiezen voor de veiligste optie voor onze huurders. 

Wanneer?

We beginnen dit jaar al met het plaatsen van de rookmelders. Bewoners worden vooraf en tijdig door ons geïnformeerd via een brief. We verwachten dit jaar ongeveer honderd woningen te kunnen voorzien van een rookmelder. De overige woningen komen dan in de eerste helft van 2022 aan de beurt.
 

Terug