Strategie verduurzamen huurwoningen

04-01-2023

Duurzaamheid en besparen op energiekosten zijn actuele thema's waar veel huurders vragen over hebben. Wonen Vierlingsbeek gaat huurwoningen op drie manieren verduurzamen de komende jaren. Je leest in dit bericht welke strategie we volgen.

Verduurzamen bij mutatie

Vanaf januari 2023 starten we met het verduurzamen van woningen waarvan de huur is opgezegd. De werkzaamheden kunnen dan uitgevoerd worden zonder dat er iemand woont. Je leest hier meer over in dit nieuwsbericht.

Verduurzamen woningen met slechtste energielabels

We starten dit jaar ook met het verduurzamen van de woningen met de allerslechtste energie labels. Vanaf 2028 mogen we, indien technisch mogelijk, geen woningen meer verhuren met een slechter label dan E. Daar komt bij dat de bewoners van deze woningen de hoogste energielast hebben en het minste wooncomfort. 

Verduurzamen overige woningen

Op dit moment worden er ook plannen gemaakt voor de overige woningen. Dit is de grootste groep woningen. Het vraagt tijd en zorgvuldig plannen om goed in kaart te brengen wat we in welke woning gaan doen om deze duurzamer te maken.

Wij nemen contact op!

We begrijpen dat je als huurder nu al wil weten wanneer jouw woning aan de beurt is. Helaas kunnen we dat op dit moment nog niet concreet aangeven. We werken stap voor stap door ons woningbezit en hoe snel of hoe langzaam dat gaat, kunnen we in deze fase nog niet voorspellen. Je mag erop vertrouwen dat we contact opnemen zodra we een concrete planning hebben voor jouw woning.

Terug