Tijdelijk Noodfonds energie komt eraan

08-12-2022

Nieuw fonds

Om te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen door de gestegen prijzen, hebben energieleveranciers en maatschappelijke organisaties een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht. Huishoudens die van een bepaald minimum moeten rondkomen, kunnen een beroep doen op dit noodfonds.

Wanneer

Het kabinet heeft voor het noodfonds eenmalig een bedrag van € 50 miljoen gereserveerd. Het is de bedoeling dat het noodfonds vanaf 1 januari 2023 tot uiterlijk 1 april 2023 mensen ondersteuning biedt. 

Voor wie

De ondersteuning van het noodfonds is bedoeld voor huishoudens met een bruto-inkomen tot 200% van het bruto sociaal minimum, die een hoge energierekening hebben (hoger dan 13% van het bruto-inkomen van het huishouden). Dit zijn huishoudens met een laag of middeninkomen. Voor deze huishoudens is snelle financiële ondersteuning cruciaal. Omdat private partijen (energieleveranciers) het fonds hebben opgericht, kunnen huishoudens geen bezwaar en beroep aantekenen tegen een beslissing van het fonds.  

Binnenkort meer info

We kennen nog niet de details van deze mogelijkheden voor extra financiële ondersteuning. Zodra wij meer weten of meer gegevens bekend zijn, zullen we dat melden. Hier is meer informatie te vinden

Terug