Huurders, vrienden en buren in het zonnetje

26-07-2023

Op zondag, 30 juli 2023, is het de internationale dag van de vriendschap. Een mooie gelegenheid om stil te staan bij de waarde van een goede buur. Want een goede buur is meer dan een verre vriend, toch?

Blij met vriendelijke buurten

Wij staan als Wonen Vierlingsbeek voor "Samen naar een duurzame toekomst". Dat betekent naast duurzame woningen, dat wij ook investeren in leefbare kernen. Want daar kunt u lang blijven wonen! Niet alleen fijne woningen dus, maar vooral een fijne woonomgeving, waarin u als huurder zelf ook een belangrijke rol speelt. Door uw betrokkenheid, vriendelijkheid en hulpvaardigheid draagt u bij aan een prettige sfeer in de buurt. Daarvoor willen wij u hartelijk bedanken!

Nog meer thuis in eigen buurt

Wilt u graag meer contacten in uw buurt? Of heeft u behoefte aan wat extra ondersteuning of gezelligheid? Dan kunt u zich aansluiten bij een Voorzorgcirkel. Welzijnsstichting Sociom zet deze Voorzorgcirkels op. Een voorzorgcirkel is een groepje van mensen die op loopafstad van elkaar wonen en elkaar af en toe helpen of gezelschap houden. Zo kunt u bijvoorbeeld samen boodschappen doen, een wandeling maken, een klusje opknappen of gewoon een praatje maken. Er zijn al Voorzorgcirkels in onder andere Overloon, Rijkevoort , Ledeacker en Oeffelt.

Eigen keuze

Deelname aan een voorzorgcirkel is geen verplichting, maar een vrijwillige keuze. U bepaalt zelf hoe vaak en op welke manier u contact heeft met de andere leden van de cirkel. Het gaat erom dat u zich prettig en veilig voelt in uw eigen omgeving. Wilt u meer weten over de voorzorgcirkels van Sociom? Neem dan contact op met Juliette van der Stap, sociaal werker, telefoon 06 – 89973101 (bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag) of mail naar juliettevanderstap@sociom.nl. Meer informatie is te vinden op www.sociom.nl/voorzorgcirkels. U kunt zich daar ook aanmelden voor een voorzorgcirkel in uw buurt.

Wij wensen u een fijne dag van de vriendschap toe!

Met vriendelijke groet,

Wonen Vierlingsbeek

Terug