Dag van de mantelzorg donderdag 10 november 2022

08-11-2022

Donderdag 10 november 2022 staan de mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorger ben je als je zorgt voor een een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend  is. Bijvoorbeeld een ziek familielid, vriend of buur. En die zorg voelt vaak vanzelfsprekend en is vaak zelfs 'onzichtbaar'. Mantelzorg is onbetaald, vrijwillig, maar geen vrijwilligerszorg. In het bijgaande filmpje wordt mantelzorg nog eens uitgelegd.

Handig voor huurders

Wellicht maken enkele kleine aanpassingen in het huis dat je van ons huuurt het mantelzorgen iets gemakkelijker. Ken je ons Oppluspakket al? Dat is een pakket met een aantal opties, zoals een wandbeugel, opklapbare toiletbeugel, eenhendelmengkraan etcetera. Bedoeld om mensen langer thuis te laten wonen. Denk hierbij aan senioren, maar ook aan mensen met een lichamelijke beperking. Hiervoor is geen medische verklaring of indicatie nodig. Wellicht maken enkele aanpassingen het mantelzorgen ook gemakkelijker.

Hoe het werkt

Samen met jou kunnen we kijken naar wat er nodig en technisch mogelijk is. We hebben een lijst met mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Elk onderdeel van die lijst kent een aantal punten en je kunt maximaal 100 punten besteden. Als je het aanvraagformulier invult, zorgen wij -in overleg met jou- dat de aanpassingen geplaatst worden! Neem voor meer informatie contact met ons op of kom langs op ons kantoor.


Terug