Woensdag 16 november 2022: Internationale Dag van de Verdraagzaamheid

15-11-2022

Wij zorgen voor een thuis

Niet alleen verhuren wij woningen, wij vinden het ook van opperste belang dat wonen prettig is. Daaraan draagt u natuurlijk ook zelf bij, want wonen doet u samen met de mensen die rondom u wonen. Op woensdag 16 november 2022 is het de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid. Zeker in de huidige tijd is het belangrijk dat we elkaar blijven respecteren en waarderen. De Verenigde Naties hebben de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid uitgeroepen om te zorgen dat we ondanks dat we allen verschillen, tóch samen die fijne buurt maken.

Soms lukt het niet

Jazeker, het komt voor...buren waarmee je het niet kunt vinden. Tegenstellingen die hoger en hoger oplopen. Een kleinigheid, die je je soms niet eens meer herinnert en die leidt tot een burenconflict. Wat dan? Als verhuurder hebben wij een functionaris met het aandachtsveld sociaal beheer, die graag met u in gesprek gaat over uw situatie. En ook met uw buren spreken zal. Vaak zorgt uw hart luchten over de situatie al dat u spanning kunt loslaten. Maar blijft het conflict bestaan, dan is het goed om er verder mee aan de slag te gaan. Communicatie is vaak de sleutel daarbij.

Verdraagzaamheid en buurtbemiddeling

Als je als buren in vrede naast elkaar kunt leven, is dat wel zo fijn voor iedereen. Met de inzet van Buurtbemiddeling kan er wellicht een stuk rust bij u terugkomen. In onze gemeente kunt u aankloppen bij Buurtbemiddeling Land van Cuijk. Op de website van Buurtbemiddeling vindt u hoe dit werkt, wat u kunt verwachten, welke stappen er gezet worden. Kijk daarvoor op Buurtbemiddeling - Sociom Maar natuurlijk kunt u als eerste contact opnemen met ons. Wij wensen u prettig thuis en wonen toe voor alle dagen van het jaar!

Terug