Over Wonen Vierlingsbeek


Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie, werkzaam ten zuiden van Boxmeer en ten noorden van Venray. Wij verhuren hier in de zes kerkdorpen van de voormalige gemeente Vierlingsbeek (nu gemeente Boxmeer) bijna 500 woningen in de sociale huursector. Het gaat dan om verschillende type woningen; van kleine (boven)woningen en woningen geschikt voor senioren, tot gezinswoningen met een tuin.

Volkshuisvesting omvat meer dan alleen het aanbieden en onderhouden van goede en betaalbare huurwoningen in de sociale sector. Het takenpakket van Wonen Vierlingsbeek is in de loop van de jaren, dan ook steeds breder geworden en continu in beweging.

Voor iedere verhuurder is leefbaarheid een belangrijk aandachtspunt. Wij zetten ons als woningcorporatie uiteraard in om bij te dragen aan de leefbaarheid in iedere kern. Wonen Vierlingsbeek werkt voor leefbaarheid, maar ook voor zaken als het voorkomen en oplossen huurachterstanden, nauw samen met verschillende andere partijen.

Overloon
Overloon is met ca. 3.600 inwoners de grootste kern binnen het werkgebied van Wonen Vierlingsbeek. U vindt hier verschillende voorzieningen zoals bijvoorbeeld een supermarkt, basisschool en een huisarts. Bovendien is het dankzij onder andere het oorlogsmuseum, Zoo Parc en andere recreatiemogelijkheden, de meest toeristische plaats. Aantal huurwoningen Wonen Vierlingsbeek: 225.

Vierlingsbeek
Vierlingsbeek was de hoofdkern van de voormalige gemeente. Er wonen ca. 2.600 mensen. U vindt hier het kantoor van Wonen Vierlingsbeek aan Spoorstraat 27. Daarnaast heeft Vierlingsbeek goede voorzieningen, bijvoorbeeld een gezondheidscentrum (huisarts, tandarts, apotheek en fysiotherapie), basisschool, supermarkt en horeca. Aantal huurwoningen Wonen Vierlingsbeek: 196.  

Maashees
Maashees, de naam zegt het al, ligt aan de Maas. Het is de meest zuidelijke kern binnen ons werkgebied en ligt tegen de Limburgse grens. Dit dorp telt ca 877 inwoners. Aantal huurwoningen Wonen Vierlingsbeek: 46.  

Holthees
Holthees vormt met haar ca. 496 inwoners, een tweelingdorp met het Limburgse dorp Smakt. Aantal huurwoningen Wonen Vierlingsbeek: 10.  

Vortum-Mullem
Vortum-Mullem is het meest noordelijk gelegen dorp binnen het werkgebied van Wonen Vierlingsbeek. Er wonen ca. 677 mensen en Wonen Vierlingsbeek verhuurt hier 6 woningen.  

Groeningen
Met ca. 456 inwoners is Groeningen het kleinste dorp van ons werkgebied. Deze kern grenst direct aan Vierlingsbeek en Wonen Vierlingsbeek verhuurt hier 3 woningen.


Meer lezen over de dorpen waar Wonen Vierlingsbeek actief is? In samenwerking met de dorpsraden zijn dorpsplannen opgesteld. Door hieronder op een naam van een dorp te klikken, opent u het dorpsplan voor de betreffende kern.