Over ons Nieuws Nieuwsarchief
Terugblik Huurdersavond

6-6-2023
Op 5 juni organiseerde Wonen Vierlingsbeek een huurdersavond in De Pit in Overloon. We mochten bijna 50 huurders welkom heten. Het elkaar ontmoeten stond op deze avond centraal.

Verloop programma
Na het welkom heten van de gasten van deze avond, stelde Joke Abbring, directeur-bestuurder, het team van Wonen Vierlingsbeek en het Huurderspanel voor. Daarna konden de aanwezigen - onder het genot van een kop koffie of thee en een stuk vlaai - vernemen hoe we bij Wonen Vierlingsbeek ons iedere dag inzetten voor fijn wonen. En hoe we samen werken aan een duurzame toekomst. Daarna konden zij vragen stellen. Ellen Kersten gaf uitleg over het Oppluspakket van Wonen Vierlingsbeek.
Vervolg
Na een korte pauze gingen de aanwezigen in groepjes met elkaar in gesprek over het thema leefbaarheid. Daarbij kwamen vragen aan bod als: Wat maakt een buurt voor u een prettige buurt? Waar vindt u fijn aan uw woonomgeving? Maar ook: Wat zou u graag anders zien? En wat kunt of wilt u daar zelf aan doen? De gesprekken kwamen goed op gang en aan de verschillende tafels schreven de deelnemers de antwoorden op een flip-over. Al pratende kwamen er bovendien enkele leuke ideeën opborrelen. Dat was natuurlijk ook de bedoeling, want een fijne leefomgeving, daar zorgen we sámen voor!
Buurtcheque voor initiatief
Het leukste initiatief dat deze avond op tafel kwam, werd terplekke beloond met een 'Buurtcheque' van Wonen Vierlingsbeek. Dat is al een eerste stap om het initiatief van de huurders in praktijk te (kunnen) brengen!
Ook voor uw idee
Heeft u zelf ook een initiatief en kunt hierbij enige (financiële) ondersteuning gebruiken? Kijk dan op onze website en dien uw aanvraag in. Wonen Vierlingsbeek ondersteunt met het leefbaarheidsbudget initiatieven van onze huurders. Het gaat om alles wat te maken heeft met plezierig wonen en samen leven en bestemd is voor huurders van Wonen Vierlingsbeek. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet!