Nieuws Nieuwsarchief
Visitatie 2023 afgerond

18-7-2023
Net als in 2011, 2015 en in 2019 lieten we ons als Wonen Vierlingsbeek visiteren in het kader van onze kwalitietsbewaking. Een visitatie van een woningcorporatie is een beoordeling van de maatschappelijke prestaties van een woningcorporatie. De Woningwet verplicht woningcorporaties om minimaal eens per vier jaar een visitatie uit te laten voeren.

Hoe werkt het?
Tijdens een visitatie wordt de woningcorporatie op een aantal maatschappelijke terreinen beoordeeld. Een visitatie levert ook verbeterpunten op waar wij als organisatie mee aan de slag gaan. De visitatie is uitgevoerd door Ecorys. Deze visitatie gaat over de jaren 2019 tot en met 2022 en sluit aan op de vorige, die de jaren 2015 tot en met 2018 behelsde.
Vooruitgang
Na het lezen van het visitatierapport kunnen we concluderen dat we in algemene zin een positief beeld hebben teruggekregen. En ten opzichte van de vorige visitaties als organisatie vooruitgang hebben geboekt. Hier zijn we als organisatie natuurlijk blij mee! Vooral met de score (8,0) die volgt uit de reacties van onze belanghebbenden. De genoemde aandachtspunten zijn grotendeels herkenbaar, maar roepen ook een aantal vragen op waar we mee aan de slag gaan.
Meer weten?
Lees het volledige rapport hier.