Nieuws Nieuwsarchief
Geslaagde informatiebijeenkomst hybride warmtepompen

8-6-2023
Samen werken we aan een duurzame toekomst. Daarom plaatst Wonen Vierlingsbeek dit jaar hybride warmtepompen bij een flink aantal woningen. Op 6 juni informeerden we de betreffende bewoners tijdens een informatiebijeenkomst in de Joffershof in Vierlingsbeek. Dat waren natuurlijk de bewoners in wiens woning we de c.v-ketel vervangen door een hybride warmtepomp.

Je huis verwarmen met een hybride warmtepomp is voor veel bewoners nieuw.
Daarom namen we de tijd om uitleg te geven over de werking ervan. Er was een opstelling van de warmtepomp en de CV-ketel, zoals deze in en buiten de woning geplaatst worden. Installateur Evers en de leverancier van de pomp gaven uitleg over de werking van de pomp, hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd en hoe we willen samenwerken met de bewoners.

Energie besparen
Energiebespaarcoach Spee gaf aanvullende tips over kostenbesparing en energiezuinig leven. Na afloop maakten belangstellenden een afspraak voor een persoonlijk thuisadvies van de energiebespaarcoach.
Geïnteresseerde deelnemers
De deelnemers stelden aan het eind heel wat vragen. Dat gaf ons de kans om de deelnemers verder mee te nemen in onze keuze voor hybride warmtepompen. Na het plaatsen van de installatie zullen we de betreffende bewoners persoonlijk in hun woning informeren over hoe de pomp de woning duurzaam, comfortabel en energiezuinig kan verwarmen. De komende jaren zullen we bij vervanging van een c.v-ketel kiezen voor een duurzamere variant.
Een geslaagde bijeenkomst. We zetten samen weer een stap naar een duurzame toekomst!