Nieuws Nieuwsarchief
Nieuw: 'Buurtkastje' in Overloon

13-6-2023
Sinds maandag 12 juni 2023 is het een feit: op de Veldweg, nabij huisnummer 11 in Overloon, staat een zogenaamd buurtkastje. Dit is het tweede buurtkastje van Wonen Vierlingsbeek en het wordt beheerd door een vrijwilligster.

Positieve reactie
Enkele maanden geleden plaatsten wij een oproep in de lokale bladen met de vraag wie van onze huurders een buurtkastje in zijn of haar buurt zou willen. Daarop reageerde Anke van Leeuwen uit Overloon. Zij las het artikel in “Ons Eigen Erf” en werd gelijk enthousiast. Ze liet ons weten dat zij zo’n buurtkastje wel wil beheren. Dus maakten we een afspraak met haar en gingen daarover in gesprek. Dat leidde uiteindelijk tot het plaatsen van dit tweede buurtkastje.
Hoe werkt het
Een buurtkastje is een kastje met daarin diverse (houdbare) producten en verzorgingsproducten. Het is bedoeld om voedselverspilling te voorkomen en mensen bij elkaar brengen. Het principe is simpel en het werkt uiteraard gratis: 'geef wat je kunt missen & pak wat je nodig hebt! Je legt in het kastje wat je over hebt en wie iets nodig heeft, kan het eruit halen.
In Overloon
Anke schreef zelf een artikel over het nieuwe buurtkastje voor het lokale blad. Daarin meldt ze dat ze
het buurtkastje een goed en duurzaam initiatief vindt om iets bij te dragen aan het gevoel van ‘welkom zijn’. Anke gaat, samen met een buurman, het stukje grond waarop het buurtkastje staat en dat eigendom is van Wonen Vierlingsbeek, beplanten met eetbare planten en kruiden, zo laat ze weten.
Meer informatie
Ook enthousiast over dit initiatief én huurder van Wonen Vierlingsbeek? Dan gaan we graag met jou in gesprek om nóg een buurtkastje te realiseren bij jou in de buurt. Neem contact met ons op via info@wonenvierlingsbeek.nl We zien je reactie graag tegemoet!